Likvidacija Veska Vukotića najavljivana u čituljama?

0
516

Istražitelji su uvjereni da iza ubistva Veselina Veska Vukotića, oca vođa “škaljarskog klana” Jovana i Igora, stoje pripadnici suparničkog “kavačkog klana”. Vjeruje se da su kavčani ovu likvidaciju najavili još prije nekoliko mjeseci, nakon ubistva njihovog istaknutog člana Vladimira Roganovića.

Vladimir Roganović likvidiran je nasred ulice u decembru prošle godine dok je izlazio iz kafića sa prijateljem Stefanom Vilotijevićem, sinom Kićuna Vilotijevića, tada najuticajnijeg crnogorskog bosa u Novom Sadu, koji je likvidiran 1999. godine u novosadskom naselju Liman.

Kako su svjedoci opisali, ubica je imao bradu staru tri dana, visok je oko 185 centimetara i na sebi je imao crnu jaknu, a na glavi je u trenutku pucnjave nosio kapuljaču. Izrešetao je Roganovića nasred ulice, ranio Vilotijevića, a potom pjrešice pobjegao sa lica mjesta.

Nakon likvidacije Vladimira Roganovića, jednom od nekoliko članova ove porodice koja je duboko zagrizla u crnogorsko kriminalno podzemlje, u novinama su objavljene brojne čitulje koje su upalile “crvene lampice” istraživačima zločina.

U novinama je tada osvanula čitulja koju je potpisao “bata”, a koju su mnogi doživjeli kao šifrovanu poruku i otvorenu prijetnju ubicama Roganovića.

“Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav bato”, navedeno je u ovoj javnoj oproštajnoj poruci.

Mnogi su ovo shvatili kao otvorenu pretnju braći Vukotić, jer u podzemlju i međusobnoj komunikaciji oni “manekenom” nazivaju vođu škaljarskog klana, Jovana Vukotića koji je poznat i po vezi za srpskom manekenkom Dejanom Živković, koja mu je sada nevjenčana supruga i redovno ga posjećuje u zatvoru. “Lisicom”, navodno nazivaju njegovog brata Igora Vukotića.

Osim ubistva Roganovića “kavčani” su navodno braći Vukotić žestoko zamjerali i pucnjavu na Tamaru Zvicer, suprugu njihovog vođe Radoja Zvicera.

– Nedavno je ponovo otvorena istraga protiv Jovana i njegovog oca Veselina o pucnjavi koja se dogodila u maju 2016. godine. Oni su osumnjičeni da su tada pokušali da ubiju Tamaru Zvicer tako što su pucali u njen automobil iz svog auta, ali je nisu pogodili. Vukotić je navodno policiji dostavio snimak da tog dana nije bio u Kotoru već u Ljubljani, ali to kavčanima očigledno nije bilo dovoljno – kaže izvor “Kurira”.

Roganoviću je tada objavljena još jedna neobična čitulja u stihovima u kojoj, između ostalog, navodo upravo Radoje Zvicer piše:

“Kuda si mi uletio, moj sokole, od divnoga jata tvoga. Zar nevolje ti ne znade, brate rano. E će tebe prevariti? Bog ih kleo! Moj svijete izgubljeni, divna glavo. Moje rane bez prebola, sunce, brate. Moje oči izvađene, rano ljuda. Kome braću ti ostavi, bratska hvalo. I staroga oca Duku, kuku Duka! I tvoju sestru mlađu, kukavicu. Što ne čuva mladu glavu, ljudska Vilo, što krvnika sa njom nasladi, bratska diko! Krvnici…”

Ova čitulju navodno potpisuje upravo vođa kavačkog klana, Radoje Zvicer.

Istražitelji vjeruju da je Veselina Vukotića ubio profesionalni ubica koji za sobom nije ostavio tragove, kao i da je imao najmanje jednog pomagača. Kamere su snimile ubicu, ali je on imao kačket pa mu se lice ne vidi.

Vođa škaljara u zatvoru čuo vijest o smrti oca

Jovan Vukotić, koji u zatvoru u Beogradu služi kaznu od 15 mjeseci zbog falsifikovanja pasoša, iza rešetaka je mirno primio vijest o smrti oca. On nije podnio zahtev da prisustvuje njegovoj sahrani, jer je u Crnoj Gori i zna da mu to iz bezbjednosnih razloga ne bi bilo odobreno.

– On se dobro drži, koliko je to moguće u ovoj situaciji. Otac ga je naučio da muškarci ne plaču – rekla je za “Kurir” Vukotićeva advokatica.

PODIJELI