Linta: Krajem jula na Murteru ostećeno šest srpskih vozila

0
300

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta saopštio je da je krajem krajem jula u kampu Jezera-Lovišća na ostrvu Murteru u Hrvatskoj oštećeno šest vozila sa srpskim tablicama.

“Navedana vozila su izgrebana u jednom danu što pokazuje da je postojala smišljena namjera”, naveo je Linta u saopštenju i najoštrije osudio takvo vandalsko ponašanje.

On ocjenjuje i da je u pitanju jedan u nizu organizovanih napada proustaške grupe koja ima zadatak da oštećuje srpska vozila, širi strah i uzmenirenost i ugrožava bezbjednost građana srpske nacionalnosti, a kako bi se poslala poruka da Srbi nisu dobrodošli u Hrvatkoj.

Linta navodi i da je prema nezvaničnim informacijama krajem jula na području od Šibenika do Zadra oštećeno oko 100 srpskih vozila. On ukazuje i da hrvatska policija ni ranije, a ni sada nije pronašla organizatore i počinioce vanadalskog ponašanja.

“To znači da Hrvatska još dugo vremena neće biti moderna i tolerantna evropska država”, zaključio je Linta, saopštio je Savez Srba iz regiona.

PODIJELI