Mafija čisti svjedoke likvidacije Darka Kulića?

0
361
Auto-limar Ilija Martinović, koji je teško ranjen u Južnoafričkoj Republici, bio je s Darkom Kulićem kad je on prošle godine likvidiran u toj državi.

Južnoafrička policija i dalje traga za dvojicom napadača koji su u petak oko 13 sati u Johanezburgu teško ranili Srbina Iliju Martinovića (71), zvanog Ika limar.

Ljekari se, kako naš izvor kaže, bore da Martinoviću spasu bubreg, u koji ga je pogodio jedan od hitaca. Očevidac napada, Martinovićev zet, koga su napadači vezali prije nego što su pucali u vlasnika autolimarske radnje, nije povrijeđen.

Dobro zarađuje

“Iako su južnoafrički mediji prenijeli izjave iz policije da je Martinović ranjen tokom pljačke radnje, ne isključuje se mogućnost da je bio meta napada zbog toga što je povezan sa Srbima koji su izuzetno jaki u podzemlju ove države. On se nikad nije bavio kriminalom, ali poznaje sve naše ljude u Johanezburgu, dobro je zarađivao i pomagao mnogima. Upravo je Martinović bio svjedok likvidacije Darka Kulića u julu prošle godine u Johanezburgu”, podsjeća sagovornik Kurira.

Prema njegovim riječima, Martinović je tada najverovatnije vidio ko je pucao u njegovog prijatelja, inače nekadašnjeg saborca i prijatelja Đorđa Božovića Giške, pa se spekuliše da je možda napad na auto-limara odmazda mafije.

Poštedili zeta

“Bio je dobar i s Đorđem Mihaljevićem, kraljem dijamanata, koji je ubijen u septembru prošle godine, dok je sa jednim, nedavno teško ranjenim Srbinom bio u zavadi, jer mu je pozajmio veliki novac, koji je ovaj odbio da mu vrati”, dodaje naš sagovornik.

On kaže da je posebno neobično to što napadači, koji su od Ilije Martinovića tražili crnu torbu, nisu pucali u njegovog zeta, već su ga samo vezali.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here