Mali: MMF potvrdio dobre ekonomske rezultate

0
191

Misija Međunarodnog monetarnog fonda je tokom ovogodišnje posjete Beogradu potvrdila izuzetno dobre ekonomske rezultate Srbije za prošlu godinu, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je naveo i da je prioritet nastavak strukturnih reformi, prevashodno u oblasti javnih preduzeća, istakavši da je Srbija na pravom putu ekonomskog oporavka i rasta bruto društvenog proizvoda.

“Veoma je važno da je MMF prihvatio izuzetno dobre ekonomske rezultate za 2018. godinu. Visoka stopa rasta BDP-a od 4,3 do 4,4 odsto za prošlu godinu svrstava nas među najbrže rastuće ekonomije ne samo u regionu, već i u Evropi”, rekao je Mali za RTS.

On je ukazao i na veliki trend smanjenja stope nezaposlenosti koja je, kako je rekao, u oktobru i novembru 2018. godine bila oko 11 odsto, dok je 2013. godine bila 25 odsto.

Misija MMF-a je 29. januara u Beogradu počela razgovore sa predstavnicima Vlade i Narodne banke Srbije u okviru drugog razmatranja rezultata programa koji ta finansijska institucija ima sa ovom državom.

Tokom posjete Misije MMF-a, koja se sutra završava, biće razmatrano sprovođenje programa makroekonomskih i strukturnih reformi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here