Mandić: Nerealno da imam dva olimpijska zlata

0
360

Meni je sve toliko poznato, ali i toliko strano, tako sam se osjećala i na Olimpijskim igrama – nerealno mi je kada izgovorim da imam dva olimpijska zlata, izjavila je danas olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

-Znali smo koliko smo spremni. Pritisak je uvek bio tu, ali smi naučili da se nosimo sa njim. Nerealno mi je kada izgovorim da sam dvostruki osvajač zlata – poručila je Mandić na konferenciji za medije po dolaska u Beograd.

Milica je nakon učešća na Olimpijskim igrama najavila kraj karijere.

-Sada se osećam na vrhuncu karijere. Mislila sam da neću moći više puta da ponovim ovaj uspeh. Vreme je da predahnem, nisam spremna za novi olimpijski ciklus. Tada ću imati oko 34 godine. Vreme je za pauzu, volela bih da uživam u ovom momentu do kraja – rekla je Mandić.

Tijana Bogdanović, osvajčica bronzane medelje, kaže da je svjesna rezultata koji su napravili.

-Kada smo kretali znali smo veličinu ovog takmičenja. Zadovoljna sam bronzom. Nema razloga da budemo tužni. Kada sam izgubila prvu borbu ceo svet mi se srušio, ali imala sam vremena da se isplačem. Imam dve medalje na Igrama i time sam zadovoljna – rekla je Bogdanović.

Trener Dragan Jović Gale zahvalio se svima na podršci.

-Za nas je izuzetno da nas ovako pratite, ali to je samo kada su OI. Četiri medalje u tri olimpijska ciklusa je veliki uspeh za bilo koga.

Nikada ne možete da znate da li ćete osvojiti medalju. Ako imate dobar tim, Savez i nekoliko zaluđenika to je ostvarljivo. Očekujem da će neko posle nas taj niz nastaviti – rekao je Jović.

/Tanjug/Glas Srpske/

PODIJELI