Marković da ne prenosi mržnju potomcima

0
454
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković “ima pravo da ponižava svoju zemlju, ali da nema pravo da laže o Srbima i da od Srbije pravi okupatora”.

Vulin je osudio izjavu crnogorskog premijera da je na današnji dan prije 100 godina Crnoj Gori, članici Antante, “učinjena velika nepravda jer je prisajedinjenjem Srbiji nestala sa svjetske mape”.

On je poručio Markoviću da, ako se ne ponosi precima, ne prenosi mržnju potomcima.

“Ako je odlučio da pljuje na svoje pretke, neka ostavi na miru naše i ako ne poštuje žrtve svog naroda, neka ne vređa srpske žrtve”, rekao je Vulin.

Prema Vulinovim riječima, ako se Marković stidi serdara Janka Vukotića, neka ga prepusti srpskom pamćenju, a ako se stidi Mojkovačke bitke, neka je pripiše Srbima, oni će se ponositi.

“Lažite sebe da ste bili okupirani od Srbije ako vam je tako lakše da objasnite zašto ste devedeset godina govorili o sebi kao Srbima i zašto ste devedeset godina delili jedno ime i jedan jezik sa Srbima koje sada tako sramno blatite, ali nemojte lažima da unosite mržnju među narodima koji su vekovima maštali da žive zajedno i slobodno”, istakao je Vulin.

PODIJELI