Milačić zapalio zastavu NATO-a

0
445

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić zapalio je zastavu NATO-a na performansu na Trgu nezavisnosti u Podgorici, poručivši da će svakog 4. aprila biti upaljena “baklja slobode” kao vid simbličnog otpora okupatoru.

“Zapalili smo zastavu od 10 metara ili bolje rečeno baklju slobode, ali ne iz želje da uđemo u Ginisovu knjigu rekorda, nego da nas vide gospoda iz Brisela i Vašingtona koja su stisnula taster 1999. godine”, poručeno je sa performansa Prave Crne Gore.

Na ovom skupu čule su se sirene kao one tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, dok su okupljeni nosili slike crnogorskih građana koji su stradali tokom NATO agresije.

Milačić je rekao novinarima da je 70 godina postojanja NATO saveza period zastrašivanja, kidisanja na tuđe teritorije i resurse ili najkraće rečeno – zla.

“Upravo ovog dana prije 20 godina oni su ubijali našu djecu. Tako su tada u NATO-u proslavili svoj 50. rođendan”, podsjetio je Milačić i dodao da su zbog toga sada ovdje slike ljudi, ali, prije svega, djece iz Crne Gore koje je NATO ubio.

On je podsjetio da je Crna Gora najmanja i jedina članica NATO-a, koju je vojna alijansa bombardovala prije nego što je pristupila ovom savezu.

“Ono što nas najviše boli jeste to da smo, nasilno i mimo volje naroda, ugurani u ovaj zločinački i nedemokratski savez, čiji je cilj da sije smrt i bombe”, naglasio je Milačić.

PODIJELI