Milanović i Jandroković se pozivali na veselja, a onda zaratili

0
396

Zoran Milanović, kandidat za predsjednika Hrvatske i Gordan Jandroković, predsjednik Sabora ove zemlje baš su se lijepo “častili” ovog vikenda, pišu mediju.

SDP-ov kandidat je predsjednika Sabora nazvao “notornim lažovom”. Ovaj mu je uzvratio da je stalno “negativan i bijesan” zato što će opet izgubiti izbore.

Na stolu su bili izraelski avioni, taj nesretni remont u Ukrajini, gradnja luksuznih vila, tajni finansijeri i konsultantski poslovi. Obojica su nastupila bez rukavica i nisu se štedjeli teških riječi, pa ni ličnih uvreda.

Zanimljiva stvar u čitavoj priči je što su Milanović i Jandroković zapravo – rođaci.

Povezuje ih Jandrokovićeva supruga Sonja Matasić, po struci ljekar. Ona je Milanovićeva sestrična, kćerka Milanovićevog ujaka, što ih čini bliskim rođacima. Milanović je, slijedom te familijarne linije, Jandrokoviću bio i na svadbi.

Prije nego ih je politika zavadila redovno su dolazili jedan drugom na dječje rođendane. Zajedno su radili i u Ministarstvu vanjskih poslova.

Jandroković je od početka, već tokom devedesetih, bio HDZ-ovo kadar. Milanović je, pak, u SDP ušao 1999. Stvar je još nekako funkcionisala dok Milanović nije pobijedio u urci za Račanovog nasljednika i došao na čelo socijaldemokrata.

Otada, njih se dvojica gledaju preko nišana.

Odmah u startu Milanović je brutalno definisao Jandrokovićev status u braku, rekavši da je Milanovićeva sestrična ta koja “nosi hlače u njihovoj vezi”. Jandroković ga je kasnije, kada je Milanović postao premijer, nazvao “uličnim huliganom” i “nesposobnim skorojevićem”.

A takva ili slična “čašćenja” traju do danas.

(Slobodna Dalmacija)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here