Milanović uporedio Grabar-Kitarović sa Trampom

0
387

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović izjavio je u Puli da se sve loše u Hrvatskoj može dovesti u vezu sa HDZ-om, a za aktuelnu predsjednicu Grabar Kitarović rekao je da ga podsjeća na “onoga čiju je ogradu lizala u Vašingtonu“, predsjednika SAD Donalda Trampa.

– Sve što ne valja donijeli su oni – rekao je Milanović misleći na HDZ.

On je optužio vladajuću stranku da se skriva iza naroda.

– Kad neko s pozicije vlasti krade i otima te stvara utisak da je prijatelj naroda, uvijek se takvi foliranti skrivaju iza naroda. Kao što su davno govorili engleski klasičari, patriotizam je utočište najvećih hulja. Kad nema drugog, onda je Englez, Škot, Srbin, Hrvat. Onda izbaci drugog iz kuće i napiše srpska kuća, hrvatska, italijanska kuća. To je taj argument sile i batine – rekao je Milanović.

To je, kako je naveo, ono što Hrvatsku i danas proganja.

– To je Hrvatska u kojoj se razbijaju ploče na tuđem pismu koje ne smeta nikom normalnom – rekao je Milanović.

On je dodao da se Grabar Kitarović u Vukovaru pojavila u prvoj kampanji 2014. godine, a da ga je dotada ignorisala.

Naglasio da Vukovar nije mjesto za svetkovine, veselje i tamburice, već bolno mjesto.

– Prošetaš Vukovarom i dođeš na gradsko groblje, a oni isti koji čekaju, sahranjuju svoje voljene na pola metra od table na ćirilici i to nikome ne smeta. Ratovi su u Hrvatskoj gotovi, a ovo malo trgovaca mržnjom što želi ostvarivati veliku maržu na toj prljavoj robi, treba konačno za svagda da strpamo tamo gdje im je mjesto, u debelu, mračnu i vlažnu opoziciju – rekao je Milanović.

Ocijenio je i da se aktualna predsjednica ponaša “kao da ima fetiš isticati da je vrhovna zapovjednica”.

– Najbolji sam garant da kad dođem na Pantovčak da neću pomahnitati – rekao je Milanović ističući da je mentalno spreman za to.

On je naglasio da je spreman da bude i na čelu tajnih službi i dodao da aktuelna predsjednica vodi rat s hrvatskom obavještajnom zajednicom.

– Osoba koja nakon pet godina mandata kaže da se bori protiv korupcije u SOA-i izmišlja i laže, a time i degradira te iste službe. Kolinda podsjeća na onoga čiju je ogradu lizala u Vašingtonu – na Trampa – rekao je Milanović.

/Tanjug/

PODIJELI