Milošević: Bili smo bolji, zaslužili smo pobjedu

0
335

Trener Partizana Savo Milošević, poslije sinoćnje pobjede nad Crvenom zvezdom (2:0), izjavio je da je njegov tim ponovio igru iz finala Kupa u maju i istim receptom stigao do slavlja.

– Apsolutno smo zaslužili pobjedu, statistika isto o tome govori. Imali smo više od igre, više šansi, sve ono što smo radili na prethodnim mečevima. Derbi je bio dobar, sa dobrim ritmom. Zvezda me je iznenadila i izašla ofanzivnije – rekao je Milošević.

On je dodao da je njegov tim sveo Zvezdine vrline na minimum.

– Sve smo to uradili i u finalu Kupa. Tačno smo znali šta treba da uradimo. Većinu derbija odlučuje energija na terenu, mi smo je više imali. Marina smo isključili i u finalu Kupa, bili smo taktički pravi, a i sada smo znali kako to da uradimo.

Miloševića je obradovalo to što su trijumf Partizanu donijeli rezervisti Sejduba Suma i Zoran Tošić.

– Ovdje nema startnih 11, zbog velikog broja utakmica. Svi su nam potrebni. Statistika kaže da igrači sa klupe donose dosta bodova, posebno u Evropi – neveo je on, uz podsjećanje da je trka za titulu tek počela i da će biti još borbe.

– Ovo je samo psihološki stimulans, bolja je atmosfera. Uvijek je dobro kada se slavi u derbiju, ali se ne dobija više od tri boda, kao u Ivanjici, Nišu… Generalno, pet ili šest mjeseci u klubu je bilo teško, a derbi je uspio da nas ujedini, prije svega navijače.

Milošević je dodao da mu ovaj trijumf nije najdraži u trenerskoj karijeri.

– Draža pobjeda mi je u finalu Kupa. Ova je značila tri boda, a u maju je bilo za trofej – zaključio je on.

(RTS)

PODIJELI