Misterija Bojanine smrti: Dva puta pucala u sebe?

0
519
“Voljela je život, svoju porodicu, posao koji radi. Bila je djevojka vedrog duha, nasmijana”, govori porodica Bojane Milanović (24) iz Sremske Mitrovice, uoči godišnjice njene smrti.

Bojanina porodica pokrenula je istragu, angažujući i vještake, kako bi se utvrdio razlog smrti pripadnice Vojske Srbije, koja je 23. aprila prošle godine, u četvrtom mjesecu trudnoće, pronađena mrtva u kući svog vjerenika Joviše M. u selu Dublje kod Bogatića.

Ova tragedija potresla je ne samo Mačvu već i čitav region.

Bojanini poznavaoci, prijatelji, kolege, rodbina i dalje ne mogu da poveruju da je ona samo pet dana pred vjenčanje pucala u sebe iz lovačkog karabina.

To oružje je bilo u vlasništvu njenog vjerenika, takođe pripadnika Vojske Srbije, sa kojim je radila zajedno u kasarni u Sremskoj Mitrovici.

“Mnogo je tu nejasnoća. Počev od toga kako je neko mogao da puca dva puta iz puške sa optičkim nišanom?! Poslije prvog ispaljenog metka, kako je ponovo pušku napunila? da li su na njenim rukama pronađene čestice baruta. Ona je zatečena u ležećem položaju na krevetu ispruženih nogu, a ipak neko ko je u bolovima obično je savijenih nogu”, navodi Bojanina porodica samo neka od pitanja na koja očekuju odgovor nakon sprovedene istrage.

Njeni najbliži u izjavi tvrde da su se te kobne večeri prije nego što će njen vjerenik otići na posao budući mladenci posvađali.

“Bojana je znala da je Joviša bio u vezi sa djevojkom koja je takođe radila sa njima u istoj kasarni. Kada je on otišao na posao, zvala ga je nekoliko puta ali se nije javljao. Poslije mu je poslala poruku da se neće udati i da će otići od njega ako ne prekine sa tom djevojkom. Dok je bio u toj smjeni, njemu je telefon jedno vrijeme bio isključen. Zašto i kada ne znamo, jer je menjao iskaz u koliko sati ga je ponovo uključio”, priča porodica nastradale devojke, dodajuči da su strašnu vest čuli od sina, kojeg je ujutru pozvao Joiviša kada se vratio kući sa posla iz te smjene.

Poslije Bojanine sahrane, kao kažu, više se nisu ni vidjeli sa nesuđenim zetom.

PODIJELI