Misteriozna smrt Srpkinje u Americi

0
642

Državljanka Srbije Dragana Šolaja (24) preminula je prije nekoliko dana u bolnici u američkom gradu Fortuna u Kaliforniji ali uzrok njene smrti još nije poznat.

Američka policija danima istražuje ovaj misteriozan slučaj, pošto je Dragana, koja je iz jednog mjesta pored Novog Sada, otišla prije nekoliko godina u Ameriku na program “Work and travel”.

Kako kažu njeni prijatelji, da nešto nije u redu prva je posumnjala njena cimerka koja ju je čekala da se vrati, ali pošto se satima nije pojavljivala kući, počela je da je traži.

Zabrinuta cimerka je čak i na aerodromu provjeravala da li je djevojka možda kupila avionsku kartu i vratila se u Srbiju, a kada je utvrdila da se to nije desilo, njen nestanak prijavila je policiji.

Tada je započeta potraga za Draganom, koja je urodila plodom i djevojka je nađena 11. aprila, nešto prije sedam sati ujutru, na ulici.

Dragana je odmah prebačena u bolnicu u Fortuni, međutim preminula je dva dana kasnije. Sve vrijeme bila je u teškom stanju i nije bila sposobna da ispriča šta joj se dogodilo.

Policija je saopštila da je naložena obdukcija njenog tijela i da se čekaju toksikološki nalazi kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Policiji je navodno prijavljeno da je djelovala kao da je konzumirala alkohol ili drogu, što su njeni prijatelji demantovali, rekavši da ona nije koristila nikakve supstance, da je bila sportista, i da je rijetko i pila.

Dragana je navodno pronađena u ulici koja je puna motela i glavna u malom gradiću sa manje od 12 hiljada stanovnika.

Njeni prijatelji ubrzo nakon vijesti o tragičnoj smrti pokrenuli su akciju za pomoć njenoj porodici i za samo nekoliko dana skupili više od 20 hiljada dolara.

(blic.rs)

PODIJELI