Modrić prošle godine najbolji na svijetu, ove nije čak ni nominovan

0
372

Prošla sezona za Luku Modrića bila je najbolja u njegovoj karijeri. Igrao je sjajno u Realu, sa Hrvatskom je briljirao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je stigao do finala, te je ponio epitet najboljeg fudbalera svijeta.

Za mnoge je taj izbor bio kontroverzan, jer je većina fudbalskih stručnjaka smatralo da su tu nagradu više zaslužili Mesi ili Ronaldo.

Ipak, ove godine je situacija je nešto drugačija. Modrić u Realu igra mnogo lošije, kao i cijela ekipa sa Santjago Bernabeua.

Eminentni “France Football” je tako objavio da se među 30 nominovanih za Zlatnu loptu ove godine nije našao Luka Modrić. Biće to presedan u istoriji dodjele ove nagrade, s obzirom na to da je kapiten Hrvatske prošle godine bio osvajač te, kao i mnogih drugih velikih priznanja u fudbalskom svijetu, da bi ove godine postao jedini osvajač koji na sljedećem izboru nije niti nominovan.

“Hrvat je mogao malo da uspori nakon svoje velike sezone s Hrvatskom i Realom, ali nije se očekivao toliki pad. Real je imao svoje probleme u prošloj sezoni, osvojili su samo Svjetsko klupsko prvesntvo, ispali rano u Ligi šampiona i završili teći u prvenstvu”, navedeno je u saopštenju “France Footballa”.

Kao glavni favoriti ove godine pominju se Leo Mesi i Virdžil van Dajk.

PODIJELI