Napadnuti Amerikanci: Zaskočila su nas desetorica Hrvata

0
371
Mladi Amerikanci opušteno su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu, ali veče koja je započela plesom završila je u kolima hitne pomoći i bolnici. Šta se dogodilo, ispričali su sami na društvenim mrežama.

“Mene i mog prijatelja zaskočila su desetorica Hrvata. Morali smo se boriti za svoje živote. U jednom trenutku jedan me muškarac držao, a trojica drugih su me udarala. Tada sam se onesvijestio. Pomogla nam je jedna od djevojaka koju smo tamo upoznali, divna prijateljica, ona je moj anđeo čuvar sada. Ona i njena prijateljica odveli su nas u bolnicu”, priča Kit D. Rou.

Vlasnik noćnog kluba, u kojem se napad dogodio, šokiran je incidentom.

“Dva američka vojnika u pratnji dvije prijateljice su bili i u petak na subotu i u subotu na nedjelju. Međutim u subotu na nedjelju se dogodio taj incident da su se gosti međusobno pohvatali. Međutim osoblje je reagiralo prontno tako da smo spriječili da nastane većih problema, pozvali smo policiju”, ističe Pjerino Bebić, vlasnik noćnog kluba Opera.

U policiji tvrde da još uvijek provode uviđaj nakon čega će se utvrditi ima li elemenata kaznenog djela. U nedjelju u 3 sata ujutro dobili su dojavu o remećenju javnog reda i mira.

“Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečene su dvije muške osobe u dobi od 24 i 25 godina, državljani Sjedinjenih Američkih Država, tom prilikom su isti preveženi u opštu bolnicu Zadar gdje su 24-godišnjaku konstatovane lakše tjelesne povrede”, kaže Ivana Grbin, PU Zadarska.

Iz policije je saopšteno i kako su obojica Amerikanaca bila pod uticajem alkohola, a prilikom policijske intervencije nisu navodili okolnosti samog događaja. Obojica su napustili teritoriju Hrvatske i naknadno u medijima iznijeli dodatne okolnosti događaja.

U međuvremenu je reagovala i američka ambasada u Zagrebu:

“Američka ambasada u Zagrebu vidjela je izveštaje medija i osuđuje napade na dva američka turista u Zadru. Dobrobit i sigurnost američkih državljana je jedan od naših najvećih prioriteta. Ambasada je spremna pružiti pomoć američkim državljanima i njihovim porodicama”.

Ovako se u u Hrvatskoj, u Zadru ponašaju prema gej Afroamerikancima, zaključili su napadnuti turisti na društvenim mrežama na kojima su prije incidenta djelili slike uživanja u hrvatskim prirodnim ljepotama.

n1info.com

PODIJELI