Mulić o poplavama: Situacija bolja, ali opasnost nije prošla

0
344

Hidrološka situacija na području Crne Gore jutros je znatno bolja, ali daleko od toga da je prošla opasnost i da se prelazi na redovan režim rada, izjavio je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore Mirsad Mulić.

– Vjerujem da će neizvjesnost jučerašnjeg dana zamijeniti mirniji dan u kome će biti prostora da se saniraju posljedice poplava i da se građani na ugroženom području pripreme za eventualno novi talas jer meteorolozi najavljuju padavine i narednih dana – rekao je Mulić Radio-televiziji Crne Gore.

On je istakao da je juče crnogorski Direktorat imao komunikaciju s kolegama iz Albanije, koji su rekli da nisu ispuštali vodu iz “Hidroelektrane na Drimu”, što je ohrabrujuće.

– Dodatno smo upozorili službe u Ulcinju da prate situaciju na terenu i vodostaj Bojane. Imamo povoljniju situaciju i vjerujem da je u ovom trenutku opasnost od poplava u priobalnom području Skadarskog jezera i područja Bojane svedena na minimum ili da čak ne postoji – dodao je Mulić.

Prema njegovim riječima, ogromne kiše napravile su i probleme u saobraćajnoj komunikaciju usljed velikih količina vode na putevima, zbog odrona.

U Crnoj Gori juče je pala velika količina kiše, što je, naročito na području Nikšića i Kolašina, ugrozilo stambene i poslovne objekte i druga dobra.

(RTRS)

PODIJELI