MUP Hrvatske odbacio optužbe da su policajci tukli migrante

0
585

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske odbacilo je navode iz izvještaja “Amnesti internešnela” u kojem se hrvatski policajci optužuju za mučenje migranata.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske odbija navode kojima se, po već ustaljenoj praksi i bez dokaza, za povređivanje migranata optužuje hrvatska policija – navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se dodaje da u MUP-u odbijaju pomisao “da bi hrvatski policajac napravio tako nešto, niti da ima motiv za to”.

– Ovog puta se, navodno, policijsko postupanje dogodilo krajem maja na području Plitvičkih jezera i tom su prilikom ti nezakoniti avganistanski i pakistanski migranti bili vezani za stabla, zlostavljani nožem, pucanjem u zrak i u zemlju, tučeni kundacima i na kraju namazani majonezom, kečapom i šećerom po kosi – navodi se u saopštenju.

Iz hrvatskog MUP-a podsjećaju da su “u prošloj verziji optužbi” policajci, navodno, sprejom crtali krstove na glavama migranata.

– Sve one željne činjenica upućujemo da obrate pažnju na stvarne događaje – međusobne obračune i tuče migranata u kampovima u BiH, kao i na medijske izvještaje o povređivanju migranata, te nesreće i povrede koje im se događaju na putu – navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju i da se 28. maja u blizini granice sa Hrvatskom, kod Cazina, dogodio obračun među migrantima koji su se sukobili kod sela Šturlić, a policiju je o tome obavijestio mještanin.

Amnesti internešnel tvrdi da je hrvatska policija tukla migrante na granici, a objavili su i snimke.

/Srna/

PODIJELI