“Na nos mi je izašao!” Vučić tvrdi da STRANE SLUŽBE stoje iza dojave o bombama na letu Beograd – Moskva

0
210

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da mu je “na nos izašao” let Er Srbije Beograd-Moskva i dodao da iza dojava o bombama stoje strane službe.

Da li znate kakvi su pritisci za taj let – pitao je Vučić gostujući na TV Prva.

– Na nos mi je izašao taj avion, svakoga dana, a šta ćemo ako svakoga dana taj jedan jedini avion moramo da vraćamo od Subotice do Beograda. Imaćemo tri puta veće troškove – rekao je predsjednik Srbije i dodao da sve tako postaje besmisleno.

FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

– To rade strane službe, uvijek rade sa neke druge teritorije, Ukrajine, Poljske, i na kraju će sve tako uraditi i zabraniti nam i naftu i gas. De fatko se suočavamo sa sankcijama a nemamo ih – rekao je Vučić i dodao da onda i ne treba da nam uvode sankcije.

Naveo je i da čeka da čuje sve “moralne gromade” da kažu šta imaju, e ocijenio da je sve to “zato što žele slabu Srbiju”.

Vučić je komentarisao i pismo iz OEBS i rekao da je razgovarao sa predsjednicom Evropske komije  Ursulom fon der Lajen i predsjednikom Savjeta Evrope Šarlom Mišelom.

– Možete li da razumijete gnjev nekog iz Srbije kada čuje da je njima dozvoljeno da trguju sa Rusima nafu i gas, ali da Srbiji nije dozvoljeno – rekao je Vučić.

Dodao je da bi se promijenio taj “ligal akt” mora da postoji 27 zemalja koje bi to promijenile, što je nemoguće, jer će, kaže, uvijek postojati neka Hrvatska, Holandija,…”i da vratimo to ne možemo, već su Mađari podnijeli zahtjev”.

– Zato danonoćno radim ona tome, jer ta odluka neće biti povučena – kazao je Vučić.

tanjug

PODIJELI