Nad Beogradom uskoro zastava na jarbolu višem od 100 metara

0
1062
?????????????????????????????????????????????????????????

Na ušću Save u Dunav u Beogradu uskoro će, u čast Srbije, biti razvijena državna zastava sa jarbola višeg od sto metara.

Zbog visine jarbola srpska trobojka biće vidljiva iz gotovo svih dijelova Beograda, pišu “Večernje novosti”.

Cilj ovog poduhvata je jačanje kulta zastave, a očekuje se da za primjerom Beograda krenu i ostali gradovi Srbije.

Inicijativa o postavljanju impozantne zastave u Beogradu prošle godine je potekla od premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je od gradskih vlasti zatražio prijedlog lokacije gdje bi mogla da bude postavljena.

Odluka je pala da monumentalni jarbol bude podignut na novobeogradskom dijelu ušća Save u Dunav, na sredokraći između tržnog centra “Ušće” i Malog ratnog ostrva, gdje se danas nalazi baza Rječne flotile Vojske Srbije.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će ta zastava postati još jedan od prepoznatljivih simbola Beograda i Srbije, te da je namjera da se u srpskom društvu podstakne običaj postavljanja državnih zastava i njihovog poštovanja.

Prostor na kojem bi trebalo da bude postavljena zastava trebalo bi da postane mjesto odavanja državnih počasti i ceremonija, posebno na velike nacionalne praznike kao što su Dan državnosti-Sretenje, Dan Vojske, Dan pobjede…

Vučić je nedavno, gostujući na Televiziji “Hepi” sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao da je Dodik uradio veliku stvar, koju nema Srbija, a to je da je u Srpskoj na svakih 300 metara postavljena srpska zastava.

“Mi taj kult nemamo iako sam ja rekao da ćemo i mi to uraditi”, kaže Vučić i dodaje da je to jedna od stvari u kojoj Srbija treba da se ugleda na Republiku Srpsku(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here