Naručila patike na internetu za 50, a skinulo joj s računa 1.400 KM

0
281

Jedna 40-godišnja iz Duge Rese u Hrvatskoj, lakomisleno je nasjela na internetsku podvalu. Željela je kupiti patike sinu, registrovala se na stranici koju je vidjela u internet oglasu te ih kupila bankovnom karticom za 25 evra (oko 50 KM).

Međutim, neugodno se iznenadila kada je primijetila da joj je s računa u više navrata nestaje novac bez njenog odobrenja, piše portal “24sata.hr”.

“Kod opcije plaćanja nudili su samo platne kartice. Lakomisleno sam unijela broj kartice tekućeg računa i autorizirala kupnju u vrijednosti 25 eura. Na e-mail sam dobila poruku da je moja narudžba u obradi i da je plaćanje uspješno provedeno. Uskoro sam primijetila da na računu nedostaje novac, odnosno da ima transakcija koje nisam autorizirala”, rekla je za “24sata” 40-godišnja žena.

“Zvala sam banku zbog sumnje u neovlaštene transakcije te su mi rekli da napišem reklamaciju i da im je dostavim. Kako su mi i dalje skidali novac, 1.200 kuna (oko 300 KM), pa 600 kuna (oko 150 KM), banku sam tražila da blokira karticu i ne odobrava transakcije. Sve sam prijavila policiji. Prije blokade na računu je bilo u rezervaciji još 3.200 kuna (oko 800 KM). U malo više od tjedan dana kroz 15 transakcija skinuli su mi s računa 5.500 kuna (oko 1.400 KM).

Na sreću, pravovremeno sam reagirala i banka mi je vratila sav novac osim inicijalne kupnje koju sam autorizirala”, rekla je Dugorešanka koja povremeno kupuje preko interneta, ali inače koristi “PayPal”, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here