Ne želim da pravimo politički cirkus, nema nastavka dijaloga bez ukidanja taksi

0
351
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je danas visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federiki Mogerini da je Srbija spremna “koliko sutra” da nastavi dijalog čim Priština ukine takse.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa Federikom Mogerini da su razgovarali o brojnim temama, dodavši da joj je rekao da čim se ukinu takse, Srbija je spremna da nastavi dijalog.

“A da li će se to dogoditi – nije u našim rukama”, rekao je Vučić nakon sastanka u Berlinu i dodao:

“Drže ih gotovo 6 mjeseci. Govorili smo i o bilateralnim pitanjima, važnim pitanjima, ukazali smo na određene nelogičnosti kada je riječ o povećanju državne pomoći i izvoza. Govorili smo i o problemima u izvozu čelika, ali je sigurno da se srpska ekonomija kreće krupnim koracima napred”, istakao je on.

Predsjednik Srbije je poručio da je Srbija posvećena svom evropskom putu i da će nastaviti da radi na tome.

“Ne želim da pravimo politički cirkus, nego da večeras lijepo pričamo. Želimo da očuvamo stabilnost, trajni mir i početak rješavanja onih problema koje su aktuelni. Nisam optimista da će se nešto večeras u Berlinu dogovoriti”, rekao je on.

Vučić je rekao da do rješenja mora da se dođe kompromisom.

“Ako je neko mislio da će to uraditi time što će nas pritiskati, nećemo gledati taj film”, rekao je on i najavio da će i sutra imati bilateralne sastanke u Berlinu.

Predsjednik Srbije je naglasio da šta god da se dogodi u Berlinu, da ćemo u budućnosti svakako morati da razgovaramo, jer se svaki problem mora rešvati razgovorom.

Kako je rekao, uvođenje taksi je možda i bilo moguće u prošlosti, ali ne može na početku 21. vijeka.

kurir

PODIJELI