Neutješna majka dječaka preminulog od korone “Virus mi je uzeo sina zdravog i pravog”

0
88
FOTO: VLADIMIR LOJANICA/RAS SRBIJA

Uplakana Biljana Z. priča o borbi njenog sina Srđana (16) sa opasnom infekcijom.

Nije mi jasno kakav je to virus. Uzeo mi je sina, zdravog i pravog, a mene, bolesnu od pritiska i štitne žlijezde, nije ni pipnuo. Nema pravila. Znao je da će tako završiti, rekao nam je to, drhtavog glasa kaže Biljana Z., majka šesnaestogodišnjeg Srđana Z., koji je prije šest dana preminuo od posljedica korona virusa nakon što se mjesec dana lavovski borio za život na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, prenosi Objektiv.

Samo četiri dana pošto je sahranila mlađeg sina, majka preminulog tinejdžera priča nam koliko je korona opasna infekcija koja je za samo nekoliko sati smjestila Srđana u bolnicu.

‒ Srđan je dobio povišenu temperaturu i boljela ga je glava. Onda je uslijedila upala pluća. Dijete je bilo potpuno zdravo, za života nije primio injekciju. Osim sitnih dječjih prehlada, nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Kada smo vidjeli da je loše, odveli smo ga u dječju kovid bolnicu, gdje su se ljekari brinuli o njemu najbolje što su mogli – kaže Biljana.

– Ipak, moj Srđan nije uspio da se izbori sa virusom. Doktori su uradili sve što su mogli, angažovali su najbolje ljekare i profesore iz Niša i Beograda. Svi zajedno su uložili nadljudski napor da mu pomognu, ali jednostavno, bolest je takva – kaže Biljana.

ATV

PODIJELI