Nevrijeme prouzrokovalo poplave u Srbiji: Saobraćaj u kolapsu, proradili “gejziri”

0
499

Nevrijeme, praćeno jakom kišom pomiješanom sa sitnim gradom, grmljevinom i munjama, zadesilo je večeras Srbiju.

Najgore je stanje u Beogradu u kojem je popodne palo oko 70 litara kiše za samo sat i po vremena.

Prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže RHMZ, na Makišu je palo oko 60 litara kiše, dok je u drugim dijelovima, poput Banjice, palo svega nekoliko litara.

Usljed nevremena došlo je do obaranja drveća, nestanka električne energije ali i do formiranja “gejzira” u prometnim ulicama.

Autobusi GSP-a se jedva provlače, a pojedini parkirani automobili u prestonici stradali su usljed pada drveća, koje je nevrijeme oborilo.

 

Snezana Medojevic@SnezanaMedojev2

I nevreme se urotilo protiv drveca u Beogradu 🥵

See Snezana Medojevic's other Tweets

 

Embedded video

селеневамп@orjustselene

Gejzir😂 Dobro je pa su tek uradili novu ulicu🙈

65 people are talking about this

 

Nevrijeme u Pomoravlju, centrom Despotovca teče rijeka

Glavom ulicom Despotovca teče reka, a voda je ušla u podrume desetine kuća, izjavio je večeras Tanjugu jedan meštanin Despotovca, koji pokušava da spreči dolazak velike količine vode sa železničke pruge u dvorište njegove kuće.

Bujice na ulicama

U pojedinim dijelovima Kragujevca već su nastale bujice na ulicama.

U Štabu za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac naveli su da se grad sručio i u selima Pranjani i Kamenica, javlja RTS.

Nevrijeme je zahvatilo i dio teritorije Grada Čačka, pa je grad veličine teniske loptice zabilježen i u selu Gornja Gorevnica.

RHMZ je upozorio da se očekuju jaki pljuskovi lokalno sa količinom padavina od 20 do 40 mm, ponegde i više, grmljavinom i kratokrajnom pojavom grada. Ova oblačnost sporo će se premještati ka sjeveroistoku.

Nestabilno vrijeme sa lokalnom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinom, kratoktajnim gradom i olujnim vjetrom zadržaće se do utorka, 25. juna.

Na državnom putu Drugog reda, Despotovac – Chuprija mnogo je vode, a bujica sa okolnih njiva, koje su gotovo sve pod vodom, na put su mjestimično nanijele veliku količinu zemlje, mulja i kamenja.

 

 

Embedded video

The Intersect@srecko91

Beograd na vodi

PODIJELI