Nezapamćena najezda stršljenova

0
273

U Kuršumliji je nezapamćena najezda stršljenova, a u Hitnoj službi u tom gradu pomoć je zatražilo 240 ljudi zbog ujeda tog insekta, prenose beogradski mediji.
“U Kuršumliji je za dva meseca 240 pacijenata zatražilo pomoć ljekara zbog ujeda stršljena”, rekla je načelnik Hitne službe Doma zdravlja Nena Vučković.

Prema njenim riječima, od svih tih pacijenata, samo je jedna starija žena bila u kritičnom stanju, jer ju je izujedalo više od stotinu stršljenova.

“Osamedesetogodišnju staricu je izujedalo više od stotinu stršljenova i to po glavi i ramenima. Sreća je bila samo što smo brzo reagovali, jer je zvala iz najudaljenijeg sela na planini Radan”, rekla je Vučkovićeva i dodala da je žena sanitetom odvezena u prokupačku bolnicu na dalje liječenje.

Vučkovićeva je rekla da se broj pacijenata koji su pretrpjeli ujed stršljena drastično povećao u odnosu na ranije godine, ali i da su se oni javljali sa drugačijim posljedicama ujeda.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Kuršumliji su rekli da ima dovoljno antišok terapija za pacijente koji budu izloženi ujedima stršljena.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here