Novi detalji stravičnog zločina: Porodicu Đokić prepoznali po nakitu

0
368

Prva stvar na osnovu koje su članovi porodice Đokić identifikovani je nakit, rekao je za srpske medije izvor iz istrage i dodao da su nadležne službe i danas na terenu i da traže telefone oca Gorana i kćerke Lidije Đokić, kao i to da se nastavlja prikupljanje dokaza na mjestu gdje je nađen spaljen automobil.

Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija Đokić ubijeni su najvjerovatnije iste noći u kojoj im se izgubio trag, između ponoći i dva sata ujutru, nakon čega je ubica njihova tijela zapalio u šipražju u ataru sela Moravac, a onda ih prekrio granjem i lišćem, a njihov automobil, “pasat” odvezao do atara sela Tešice i tu ga zapalio u pokušaju da prikrije sve tragove, piše Blic.

Motiv svirepog ubistva tročlane porodice najvjerovatnije je novac, tačnije dug koji je neko imao prema Goranu koji je držao mjenjačnicu u Aleksincu i, prema nezvaničnim informacijama, povremeno je i davao novac na kamatu.

Kako nezvanično saznaje Blic na terenu, policija će narednih dana poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike porodice Đokić kako bi provjerili da li su informacije koje su im davali u danima nakon njihovog nestanka bile tačne.

Ono što je u ovom slučaju posebno čudno je to što niko od ispitanih ljudi nije rekao ništa što bi moglo da ukaže zbog čega bi neko mogao da naudi Đokićima. Policija je zapaljeni automobil, a potom i njihova tijela, pronašla detaljnim operativnim radom i “češljanjem” ogromnog terena u okolini Aleksinca.

Podsjetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedelje i ponedjeljka kada su iz Moravca, gdje su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Prvobitno se mislilo da su ka svom gradu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac, a potom u Aleksinac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivao je snimak sa sigurnosne kamere auto-perionice na izlazu iz sela Žitkovac, koja je snimila njihov automobil “pasat” crne boje u 00.10 časova.

Međutim, istraga je pokazala da kobne noći porodica Đokić nije išla uobičajenim putem i da nisu skrenuli na prvoj raksrsnici, već su se zaputili kontraputem. Kamera ih je posljednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od 8 kilometara i to dva sata kasnije.

(Blic)

PODIJELI