Novi napad na turiste u Hrvatskoj

0
458

U nedjelju oko 23 sata u Splitu u ulici Dražanac nekoliko za sada nepoznatih muških osoba fizički je nasrnulo na nekoliko stranih državljana.

Kako je javila čitateljka Index-a, ona i njeno društvo sjedili su na terasi restorana kada su vidjeli “momka crne boje kože kako s društvom trči”, a za njima “desetak njih u crnim majicama”. Ovi u crnim majicama vikali su im da su “majmuni” te ih gađali bocama, kazala je čitateljka koja je sve vidjela.

U policiji su potvrdili da je sinoć oko 23 sata u ulici Dražanac došlo do narušavanja javnog reda i mira na način da je nekoliko za sada nepoznatih muških osoba nasrnulo na nekoliko stranih državljana.

Ošamarili Britanca koji je htio pomoći Francuzima

Kada je iz apartmana izašao očevidac, 61-godišnji državljanin Velike Britanije, kako bi pomogao napadnutima, jedan muškarac mu je udario šamar zbog čega je stranom državljaninu pozlilo. Odveden je u bolnicu na pregled, a odbio je hospitalizaciju.

Obavljen je razgovor s dvojicom stranih državljana Francuske, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom koji su odbili ljekarsku pomoć, kazali su iz policije.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

“Ljudi sjede i jedu, a oko njih huligani trče te ganjaju turiste. Pa što se to događa?” pita se čitateljka.

Posljednjih sedam dana u Splitu se dogodio niz nasilnih zločina. Prije par dana nepoznati je muškarac francuskom turistu odgrizao uho, mlada Norvežanka završila je sa slomljenim nosom jer je htjela ući u taksi, nožem je izbodeno više ljudi.

(Index)

PODIJELI