Novinarka pokušala kupiti diplomu u BiH: Posrednik od nje tražio seks

0
702

Već drugi mjesec zaredom Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu potresa afera s lažnim diplomama, koju su podstaknuli novinari portala Žurnal. Novinarka emisije “Provjereno” Ana Malbaša sa hrvatske Nova TV, odlučila je stupiti u kontakt s čovjekom koji je već u policijskim dokumentima naveden kao posrednik, ali uprkos tome nije se nimalo pritajio, već i dalje neometano radi ovaj posao.

Ponudio je svoju uslugu, a u zamjenu za diplomu tražio je od nje da s njim stupi u seksualni odnos.

„Možeš ti za šta god oćeš, samo donesi pare. Samo novce, hoćeš li letiti u svemir, hoćeš da ti sredim da budeš astronaut. Zavisi kakva si. Ako si mačka, mogu ti sredit, ako nisi, ništa. Pošalji mi svoju sliku na Viber, ako mi se svidiš, riješiću ti u pola cijene.”

“A koliko je to u pola cijene?”

“Dogovorićemo se kad se vidimo. Svoju sliku da te vidim, slikaj se na ogledalu sa sviju strana i pošalji i onda ćemo razgovarati“, rekao je posrednik u telefonskom razgovoru s novinarkom.

Prema dokumentima  SIPA-e, ljudi koji su evidentirani kao posrednici, među kojima je i novinarkin sagovornik, nisu radili samo za osobe s teritorija te države, već i s ljudima iz Hrvatske. Novinarka se nastavila dopisivati s posrednikom, a on je od nje tražio sliku kako bi vidio isplati li mu se truditi.

“Nemam te ja šta zavlačiti, ja ću svoju uslugu naplatit hotelom, a ti ćeš se srećno upisati u školu za polaganje i bićeš mi zahvalna. Kada rezerviram hotel, javim ti se”, rekao je u prepisci novinarki, koja ga je zatim upitala može li prvo dobiti diplomu.

„Pa nije diploma na grani! Prvo ću ispunit svoje pa ćeš ti svoje”, odgovorio joj je posrednik.

 

Izvor / Foto:(Dnevnik.hr)

PODIJELI