Od danas niže cijene rominga sa zemljama zapadnog Balkana

0
292

Korisnici M:tela od danas će još povoljnije komunicirati u romingu u zemljama zapadnog Balkana, a nove, niže cijene odnose se na postpejd i pripejd korisnike, odnosno usluge poziva, SMS-ova i prenosa podataka, saopšteno je iz ove kompanije.

– Ovo sniženje cijena rezultat je Sporazuma o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu zapadnog Balkana. Sniženja cijena korišćenja rominga uključuju sve mreže u zemljama zapadnog Balkana – dodaje se u saopštenju.

Iz M:tela ističu dodatne povlastice za one koji koriste mreže M:ts Srbija i M:tel Crna Gora, kada se nalaze u romingu.

Kompanija M:tel je, imajući u vidu da njihovi korisnici često ljetuju u Hrvatskoj, Grčkoj i Turskoj, te posjećuju Sloveniju, Austriju i Njemačku, kreirala i posebne internet tarifne opcije za ove zemlje, kako bi bezbrižno surfovali i kada su na putu ili ljetovanju.

– Pretplata korisnici, kupovinom tarifnih opcija NET T-Mobile HR, AUS, NjEM, GR i NET Turkcell Turska dobijaju jedan gigabajt interneta koji vrijedi 10 dana i košta 10 KM. A dopuna korisnici takođe mogu, u istim zemljema, kupiti jedan gigabajt interneta u trajanju od 10 dana po cijeni od 10 KM ili 500 megabajta u trajanju od sedam dana za pet KM -pojašnjavaju iz M:tela.

Svi “M:tel” korisnici koji putuju u Sloveniju, mogu koristiti tarifnu opciju NET SLO Telekom u okviru koje imaju jedan gigabajt interneta koji vrijedi 10 dana i košta 20 KM.

Pretplata korisnicima koji putuju u Srbiju ili u Crnu Goru, iz M:tela preporučuju roming opciju mobilnog interneta od pet gigabajta u trajanju od pet dana i po cijeni od pet KM, koju mogu da koriste u mrežama “Mts” Srbija i “M:tel” Crna Gora.

– A Dopuna korisnici koji planiraju putovanje za Srbiju ili ljetovanje na Crnogorskom primorju, mogu da iskoriste opciju u okviru koje po cijeni od 10 KM dobijaju 300 minuta razgovora za dolazne i odlazne pozive prema mobilnim mrežama M:tela BiH, M:tel Crna Gora i M:ts Srbija, 300 SMS-ova prema svim destinacijama, te tri gigabajta mobilnog interneta unutar mreža M:ts Srbija i M:tel Crna Gora”, navodi se u saopštenju.

Iz M:tela naglašavaju da je aktivaciju ovih i svih drugih tarifnih opcija najlakše obaviti putem Moj meni servisa, besplatnim pozivom na *100#.

Sve cijene korišćenja rominga u zemljama zapadnog Balkana, ali i drugim destinacijama, zainteresovani mogu da pronađu i na zvaničnom sajtu M:tela ili pozivom na telefon broj 0800 50 000.

Sporazum o snižavanju cijene rominga između država regiona potpisali su u aprilu u Beogradu resorni ministri Crne Gore, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije, Albanije i samoproglašenog Kosova.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here