Odbojkaši Srbije u polufinalu Evrovoleja

0
257

Odbojkaši Srbije pobijedili su selekciju Ukrajine rezultatom 3:2 u setovima (21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za odbojkaše.

“Orlovi” su došli do trijumfa mnogo teže od očekivanog, poslije više od dva sata borbe.

U polufinalu, koje će se igrati u petak, Srbi se sele u Pariz i sastaju sa Francuzima.

Nije dobro počelo za srpske odbojkaše. Ukrajinci su igrali kao da nemaju šta da izgube. Što i jeste bilo tačno. Niko od njih nije očekivao da se nađu među osam najboljih selekcija Starog kontinenta. Pa su riješili da maksimalno namuče Srbe koji su do ovog meča zabilježili pet pobjeda i izgubili samo jedan set.

Prvi set su odigrali Ukrajinci kao u transu! Sve im je išlo od ruke, a servis pogotovo! Srbi su se mučili, vidjelo se da imaju pritisak na leđima i da je najgore igrati unaprijed dobijene utakmice. Dozvolili su sebi da izgube prvi set, ali onda su se digli.

Na kritike selektora Slobodana Kovača, Srbi su se “razbudili”. Najviše Uroš Kovačević i Aleksandar Atanasijević koji su raspametili Ukrajince u naredna dva seta sjajnim poenima. Njih su u stopu pratili Nemanja Petrić i Srećko Lisinac. Preokrenula je Srbija na 2:1 u setovima, a onda, stala…

U želji da što prije dobiju četvrti set i završe meč, Srbi su u njoj izgorjeli. Griješili su sa svih pozicija, a Ukrajinci su se samo pumpali samopouzdanjem! Bili su uporni u namjeri da izbore peti set i u tome usjpeli.

A u petom setu, Srbi su bili maestralni! Kada je bilo teško Kovačević i Atanasijević su pokazali klasu i odveli Srbiju u polufinale!

(Blic.rs)

PODIJELI