Otac nestalog Mateja demantovao priče o mobilnom telefonu

0
223

Intenzivna potraga za Matejem Perišom, mladićem iz Splita, koji je nestao je u noći između 30. na 31. decembra u Beogradu, i dalje traje, a u Beograd je juče stigla delegacija MUP-a Hrvatske.

Mediji su juče navodili da je pronađen Matejev telefon, a njegov otac Nenad je u izjavi za Dnevnik.hr rekao da nema tu informaciju.

“Nemam informaciju da je pronađen mobitel, bio sam juče s beogradskim policajcima, bio je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz krim-policije, oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama”, rekao je on.

“Istraga se nastavlja u punom intenzitetu, saradnja između dva MUP-a je kod ovakvih slučajeva uobičajena, ništa dalje od toga mi nije rečeno. Ministar Vulin mi je lično obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom, a to mi je ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda”, dodaje Nenad.

On je rekao da nije jednostavno raditi pod ovakvim uslovima, ali da je dobio obećanje i vidio njihov angažman u tome da se postupak dovede do kraja, kakav god on bio.

“Ja im na tome zahvaljujem, hvala svima, i MUP-u RH što je s profesionalne strane pristupio, rekli su mi da se radi o saradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, ali postupak i dalje vodi MUP Srbije”, istakao je Periš.

PODIJELI