Pantelić: Još se ne zna uzrok eksplozije, u toku istraga

0
254

BEOGRAD – Predsjednik opštine Grocka Dragan Pantelić izjavio je danas da se još uvijek ne zna uzrok eksplozije u fabrici protivgrafnih raketa “EDePro” i da Centar za vandredne situacije i policija rade na tome da se otkrije razlog nesreće.

Naveo je da su u nesreći dvije osobe izgubile život, 13 povrijeđeno, kao i da je načinjena materijalna šteta na kućama u naselju Leštane.

Pantelić je rekao da će Opština pomoći oko sahrane porodicama nastrasalih.

Istakao je da će pratiti i stanje povrijeđenih, kako bi se njihovom porodicama u što većoj mjeri olakšala situacija.

Kada je u pitanju materijalna šteta, predsjednik opštine je rekao da je sinoć posjetio porodice kojima su kuće oštećene.

“Sinoć smo obišli desetak kuća koje su oštećene. Oštećenje je najveće na kući, čiju je betonsku ploču probila raketa, gospođa koja je unutra živela bila je na suprotnoj strani i ostala je bez povreda”, rekao je Pantelić.

Dodao je da će opština sanirati po hitnom postupku kuću porodice Srećković koja je najviše oštećena i kojima je raketa probila krov kuće i betonsku ploču.

Poručio je da će komisija izaći da na terenu snimi kolika je materijalna šteta na ostalim kućama.

Naveo je da su na desetak kuća oštećeni prozori i vrata usljed detonacije.

Kako bi se što prije sanirale posljedice eksplozije i oštećenja nastala na domaćinstvima u ovom maselju, Pantelić je kazao da će se obratiti za pomoć Gradu.

Mještanin Dušan Srećković rekao je Tanjugu da je juče njegova kuća oštećena i da je geler oštetio krov i ploču.

“Oštećenja na kući se vide spolja i unutra. Rupe koje su nastale u eksploziji su velike. Komisija će utvrditi zašto se to dogodilo”, kazao je Srećković.

Objasnio je da je detonacija bila velika i da je njegova supruga u to vrijeme bila u kući, ali da pored toga što je doživjela traumu od straha, nema fizičkih provreda.

Istakao je da je njegova kuća udaljena od fabrike oko 300 metara i da je strahovao od ovakvog ishoda, jer se iz fabrike često čulo brujanje i zvuk sličan “vazduhu koji se ispušta iz rezervoara” .

Rekao je da se prije desetak godina u ovaj fabrici dogodila slična nesreća kada je zivot izgubio jedan čovjek i dodao da se nadao da su mjere bezbjednosti od tada pojačane, te da do eksplozije neće doći ponovo.

 

tanjug

PODIJELI