Pernar: Slovencima treba reći “naš je veći”

0
753

“Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, cijelo ovo natezanje bi prestalo”, kazao je Ivan Pernar iz Živog zida u intervjuu Novom listu komentarišući granični spor Hrvatske i Slovenije.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić se po pitanju graničnog spora Slovenije i Hrvatske obrecnuo na Plenkovića kao na kukavicu jer se nije čvršće postavio prema Sloveniji. Što bi trebalo napraviti?

“Slovenija uopšte nema ratnu mornaricu. Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, cijelo ovo natezanje bi prestalo. Više ne bi ove policijske slovenske kade maltretirale naše ribare, nego bi shvatili da je Hrvatska suverena zemlja, da štiti svoje more i da u našim vodama nemaju što raditi. Cijelo ovo natezanje i prepucavanje koje traje mjesecima bi trenutačno prestalo”, rekao je Pernar.

Mislite da bi EU prihvatio takvu demonstraciju sile?

“Pa pogledajte kako Mađarska štiti svoje granice. Probajte preći mađarsku granicu na crno. Slobodno. S druge strane, ako pak EU smeta zaštita naše teritorije, samim time vam je jasno zašto smo za izlazak iz njega”.

Ne bojite se da bi takva akcija s uplovljavanjem ratnog broda možda izazvala eskalaciju nasilja?

“Ma kakvo nasilje. Ne znam gdje vi tu vidite nasilje. I slanje policijskog čamca onda može biti nasilje. Ovo je jednostavno situacija, kako bi Tramp rekao – moj je veći. Treba jednostavno Slovencima reći: »Naš je veći« i – doviđenja”, govori Pernar u velikom intervjuu koji je dao Novom listu.

PODIJELI