Plenković: Dobio sam podršku za rekonstrukciju Vlade

0
247

Predsjednik HDZ Andrej Plenković izjavio je da je od Predsjedništva i Nacionalnog savjeta stranke dobio podršku za rekonstrukciju Vlade, ali nije otkrivao imena, poručivši da će sve reći na vrijeme.

– Dobio sam podršku članova Predsjedništva i Nacionalnog savjeta da u skladu sa svojom procjenom preduzimam sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u Vladi, odnosno svojevrsnu rekonstrukciju – rekao je Plenković sinoć nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog savjeta HDZ.

Na pitanje kada će biti poznata imena novih ministara, Plenković je odgovorio da će se to znati kada obave dodatne konsultacije sa kandidatima.

Plenković, koji je i predsjednik Vlade Hrvatske, nije želio da konkretno odgovori na pitanje koliko će široka biti rekonstrukcija Vlade, poručivši da će sve reći kada procijene da je vrijeme za to.

On je istakao da nakon ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića ne želi da bilo kakve medijske ili insinuacije u javnom prostoru, te one koje imaju bilo kakvu aluziju na neprimjerene radnje, dopuste da bude ugrožen rad Vlade, stranke i politike u sklopu koje HDZ ima zadatak da ostvari društvenu koheziju i smanji napetost u vrlo polarizovanom društvu, prenose hrvatski mediji.

Govoreći o sastanku vladajuće koalicije, Plenković je naveo da su koalicioni partneri HDZ vrlo jasno rekli da podržavaju rad Vlade i da su spremni da se angažuju u ostvarivanju svih njenih ciljeva.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here