Počeo sastanak na Kosovu: Lajčak i Eskobar sa gradonačelnicima srpskih opština

0
238

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar sastali su se danas u Severnoj Mitrovici sa predsjednikom Srpske liste Goranom Rakićem i gradonačelnicima četiri opštine sa sjevera Kosova.

Sastanku sa Lajčakom i Eskobarom, pored Rakića, prisusvuju gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović, Leposavića Zoran Todić, Zubinog Potoka Srđan Vulović i Severne Mitrovice Milan Radojević.

Lajčak i Eskobar su se juče u Prištini sastali sa kosovskom predsjednicom Vljosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i predstavnicima opozicionih stranaka u kosovskom parlamentu.

Nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste, dva izaslanika putuju za Beograd, gdje će se sastati sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, kao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, piše Kosovo onlajn.

Cilj njihove posjete Prištini i Beogradu je smirivanje tenzija i pronalaženje rješenja za situaciju koja je nastala zbog primjene jednostranih mjera Prištine za srpske reigistarske tablice i dokumenta.

srpskainfo.com

PODIJELI