Počinje “Božićno seoce”

0
737

Na platou ispred Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu večeras počinje manifestacija “Božićno seoce kod Hrama”, koja će trajati do 28. januara.

“Božićno seoce kod Hrama” otvoriće Njegova svetost patrijarh srpski Irinej koji će u 17.00 časova podijeliti djeci paketiće, u organizaciji Verskog dobrotvornog starateljstva.

Program prvog dana manifestacije biće nastavljen od 19.00 časova nastupom Reprezentativnog orkestra Policije Srbije i Garde Vojske Srbije, a od 20.00 časova nastupiće Sanja Ilić i “Balkanika”.

Na Božić, 7. januara 2020. godine, lomljenje česnice biće obavljeno na platou ispred Hrama Svetog Save, u organizaciji Unije pekara u 11.30 časova.

Doček pravoslavne Nove godine biće obilježen muzičkim programom, pred ponoć molebanom i vatrometom.

Tokom manifestacije “Božićno seoce kod Hrama” nastupiće veliki broj muzičkih izvođača među kojima su “Tropiko bend”, Lena Kovačević, Dušan Svilar, Sergej Ćetković i drugi.

Osim muzičkog programa, posjetioci će imati priliku da pogledaju različite pozorišne predstave, izložbe i filmove.

Dječiji i crkveni horovi iz cijele Srbije svake večeri uljepšavaće jedinstvenu konstrukciju – božićnu raspjevanu jelku.

Svakoga dana neka od ambasada u Beogradu biće domaćin “Raspevane jelke” a ambasador će govoriti o novogodišnjim i božićnim običajima u njegovoj zemlji.

Ove godine, prvi put, biće organizovana i zona “Ski-koliba” u kojoj će gosti u
planinskom ambijentu sa ognjištem i jelkama moći da se opuste.

Pokrenuta je i humanitarna akcija “Božićno seoce daruje” tokom koje organizator uz pomoć prijatelja darivati božićne paketiće najmlađima i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Želja organizatora je da svakodnevnim programom i propratnim aktivnostima ponudi Beograđanima i turistima jedinstvenu manifestaciju.

Svakog dana posjetioci će uživati u nastupima dječijih i crkvenih horova, imaće priliku da se provozaju fijakerom oko Hrama, uživaju u muzičkom i dramskom programu na bini…

Manifestaciju “Božićno seoce kod Hrama” organizuje Hram Svetog Save i kompanije “Kolor medija komjunikejšens” i “Ninamedija”.

PODIJELI