Počinje suđenje u najpraćenijem slučaju u reginu – ubistvu pjevačice Jelene Marjanović

0
371

Pred Višim sudom u Beogradu, u renoviranoj Palati pravde, danas bi trebalo da počne sudjenje Zoranu Marjanoviću, optuženog za ubistvo supruge Jelene Marjanović.

Ona je ubijena aprila 2016. godine u beogradskom naselju Borča.

Marjanović se na pripremnom ročištu u septembru kratko izjasnio da negira krivicu, a detaljnu odbranu će iznijeti na suđenju.

On od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, pjevačicu narodne muzike, a optužen je za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maloljetna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka.

Marjanoviću je proljetos sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017., godinu i po od ubistva.

I prije toga je bio privodjen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu pušten zbog nedostatka dokaza.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji i regiji već tri i po godine.

(Tanjug)

PODIJELI