Podignuta optužnica protiv barbi doktorke: Olgica radila bez odgovarajuće stručne spreme, nanijela TRAJNA OŠTEĆENJA klijentima

0
520

Optužnica za Olgicu Markanović, vlasnicu beogradskog salona ljepote, podnijeta je danas nakon što je uhapšena pošto je u martu ove godine grupa žena i muškaraca podnijela tužbu protiv nje zbog optužbi da ih je unakazila tretmanom lica.

Dana 28.07.2021. godine Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnijelo optužni prijedlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv O. M. i J. T. zbog izvršenja krivičnog djela Teško djelo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu iz čl. 259 st. 1 u vezi čl. 254 st. 1 u vezi čl. 33 KZ, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Naime, postupajući po krivičnoj prijavi PU za grad Beograd – Odjeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, a nakon prethode krivične prijave udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, informacije Ministarstva zdravlja R. Srbije i više prijava koje su podnijeli oštećeni, tužilaštvo je odredilo zadržavanje prema osumnjičnoj O. M. u trajanju od 48 časova koja je zatim saslušana u zakonskom roku dana 03.06.2021. godine, nakon čega joj je Prvi osnovni sud u Beogradu, na predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana i isti, na obrazložen prijedlog, produžio za još 30 dana po više osnova – obzirom da O.M nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svjedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog djela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svjedoka i odredilo medicinsko vještačenje tjelesnih povreda oštećenih od strane sudskog vještaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije, prenosi Blic.

Optužnim prijedlogom O. M. i J. T. je stavljeno na teret da su krivično djelo počinile u periodu od 01.05.2020. godine do 01.03.2021. godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ul. Drinička br.8a na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primjenu injekcione lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usljed nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primjene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje.

Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenoj O.M. izrekne kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kao i da okrivljenoj J.T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

U daljem toku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati preostale oštećene, odrediti medicinsko vještačenje tjelesnih povreda oštećenih, nakon čega će donijeti odluku o krivičnom gonjenju okrivljenih zbog istog krivičnog djela učinjenog na štetu osoba koje nisu obuhvaćene ovim optužnim prijedlogom.

/Srpskainfo/

PODIJELI