Poginuli pilot bio jedan od najobučenijih u Vojsci Srbije

0
688

U padu aviona Vojske Srbije u Kovačici poginuo je pilot major Robert Kaloci iz Kovina, a njegov kolega major Aleksandar Matić je u teškom stanju ali nije životno ugrožen.

Robert je iza sebe ostavio suprugu Snežanu i sina Marka (25).

Kaloci je preminuo na licu mjesta.

Major Kaloci je obavljao dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko opitnog centra a bio je jedan od najobučenijih pilota u Vojsci Srbije.

Kako saznaje beogradski “Blic“, Robert Kaloci je bio inspektor za metodiku obuke pilota na Vojnoj akademiji. Njegova specijalnost je bio “g4 galeb” i godinama ga je izučavao i radio na njemu.

Posljednje tri godine bio je na Batajnici, a inače na Vojnoj akademiji. Bio je jedan od najobučenijih pilota u Vojsci Srbije.

Pored strasti prema avionima, bio je i strastveni pecaroš.

Drugi pilot katapultiran iz Supergaleba u Kovačici zbrinut je na VMA. Major pilot Aleksandar Matić je u veoma ozbiljnom stanju. Primljen je u šok sobu, ali još nije operisan. Kičma mu je u dobrom stanju, ali ima i više preloma na tijelu. Njegova supruga je sa njim na VMA.

Avion Vojske Srbije srušio se jutros oko 9 i 45 kod Kovačice. Jedan pilot je poginuo, drugi je u teškom stanju prebačen na VMA. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane u pitanju je školsko-borbeni avion “Super galeb G 4”.

(Blic.rs)

PODIJELI