Pogledajte spektakularni doček “vatrenih” na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

0
1633

Nekoliko stotina hiljada navijača dočekalo je večeras srebrne fudbalere Hrvatske na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Fudbaleri su na Trg stigli u 20:50, prije čega su se vozili u otvorenom autobusu od zagrebačkog aerodroma do centralnog dijela grada.  Na aerodrom su sletjeli u 15:23.

Cijelom trasom su ih pratili oduševljeni navijači, kojih je ipak najviše bilo na centralnom zagrebačkom trgu. Od aerodroma do Trga “vatrene” je pratilo više od 550.000 ljudi.

Fudbaleri su sa oduševljenjem dočekani na Trgu a svaki od njih se kratko obratio okupljenima, uključujući i trenera Zlatka Dalića.

“Nemam riječi zahvalnosti da vam kažem što ste večeras uradili”, rekao je Dalić na početku govora. “Igrali smo za sebe, svoje obitelji, za vas i cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH i sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje. Da nije bilo njih ne bi bilo ni šahovnice”, rekao je Dalić na što je počelo skandiranje “Vukovar”.

Svi u glas su pjevali poznate hrvatske pjesme, a fudbalerima se na bini pridružio i Marko Perković Tompson koji je otpjevao “Lijepa li si” i “Geni kameni”. Osim njega, u muzičkom programu nastupila je klapa HRM-a “Sv. Juraj” otpjevavši budnice “Moja Domovino” i “Vivat Croatia”,  a Mladen Grdović “Nije u šoldima sve”.

PODIJELI