Polaznici ljetne škole srpskog jezika sa mitropolitom Joanikijem

0
283

Matica srpska

Polaznici Ljetnje škole srpskog jezika za strance, koju organizuje Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori, posjetili su danas Cetinjski manastir i razgovarali sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem.

Nakon obilaska manastirskog hrama i riznice, polaznike je ugostio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije u prostorijama mitropolije, poželjevši im dobrodošlicu i uručivši im prigodne poklone, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Ljetnja škola srpskog jezika za strance održava se u Nikšiću od 10. do 31. jula i namijenjena je studentima srpskog jezika, srpskoj dijaspori i svim zainteresovanim osobama starijim od 18 godina.

Ovo je drugi put kako Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori, sa opštinom Nikšić i Udruženjem “Prijatelji Nikšića”, realizuje “Ljetnju školu srpskog jezika za strance”. Prva je organizovana u Igalu 2019. godine.

Ove godine u okviru škole više od 30 polaznika iz više zemalja svijeta uči srpski jezik – ijekavski i ekavski izgovor, govorne vještine, pisanje, gramatički i leksički sistem.

PODIJELI