Popović: Njemački ambasador da se izvini srpskom narodu za izrečene uvrede

0
209

Predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović smatra da njemački ambasador u Beogradu Tomas Šib treba da se izvini srpskom narodu zbog uvredljive izjave da je Srbiju trebalo bombardovati 1999. godine da bi se “spriječio genocid”.

Popović ocjenjuje da ova izjava njemačkog ambasadora predstavlja vrhunac cinizma i nastavak kampanje pojedinih zapadnih zemalja da se srpski narod proglasi kao genocidan.

– Zahtevamo od nemačkog ambasadora da se izvini srpskom narodu za izgovorene uvrede, ako želi da nastavi da kredibilno obavlja dužnost diplomatskog predstavnika svoje zemlje u Srbiji – rekao je Popović, koji je i ministar za tehnološki razvoj i inovacije Srbije.

On je naglasio da je posebno perfidno što je Šib tako nešto rekao u danima kada srpski narod obilježava osam decenija od bombardovanja Beograda koje su izvršili nacistički bombarderi, prenijeli su beogradski mediji.

Popović je dodao da je riječ o još jednom pokušaju falsifikovanja istorije, gdje jedan predstavnik njemačke nacije, koja je odgovorna za milione mrtvih u Prvom i Drugom svjetskom ratu, pokušava da Srbe proglasi za genocidan narod i agresore.

– Podsećam ambasadora Šiba da je srpski narod i tokom Prvog i tokom Drugog svetskog rata baš od Nemaca preživeo genocid, od Mačve 1914, Kragujevca i Kraljeva 1941. godine do Јasenovca gde su ustaše, pod nacističkom zaštitom, zverski ubijale srpsku decu – naveo je Popović.

Ambasador Njemačke u Beogradu Tomas Šib je ranije rekao da je bombardovanje Јugoslavije 1999. godine bilo neophodno kako bi se sprečili “humanitarna katastrofa i genocid na Kosovu”.

/SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here