Porfirije završio posjetu Crnoj Gori: Željeli nas spriječiti snajperom

0
331

 Patrijarh Porfirije završio je dvodnevnu posetu Crnoj Gori sa rečima da tu zemlju napušta dvostrukih osećanja – srećan što su izvršili djelo Crkve i ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda, i ”'tužan jer su taj čin pojedini željeli da spriječe snajperskom puškom”’.

Na Instagram nalogu patrijarha objavljene su fotografije na kojima se vidi da su ga srdačno ispratili mitropolit Joanikije i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Uz fotografije, patrijarh je u opisu naveo da se rastaje, uz nadu da to neće biti zadugo, sa tom blagoslovenom zemljom i narodom, ali sa dvostrukim osećanjima.

“Srećan sam veoma jer smo izvršili delo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli Svetosavsku Crkvu. Ali sam i više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima nameravali da spreče snajperskom puškom”, naveo je Porfirije na Instagram nalogu.

Zahvalio je svima i izrazio žaljenje svima koji su na bilo koji način povređeni i zamolio ih za oproštaj.

“Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude, i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu”, naveo je Porfirije.

PODIJELI