Porodica Olivera Ivanovića dobija policijsku pratnju?

0
606

Policija će procijeniti da li je ugrožena bezbjednost Milene Ivanović, supruge Olivera Ivanovića, ubijenog lidera Građanske inicijative i njihovog sina Bogdana, pa će na osnovu toga odlučiti da li će im biti dodijeljena zaštita.

Ivanovićeva je “Novostima” ranije izjavila da je uplašena za sopstvenu i bezbjednost svog sina posle napada na “Tviteru” i drugim društvenim mrežama kojima je mjesecima izložena. Ona je, komentarišući “tvit” Željka Veselinovića, jednog od lidera Saveza za Srbiju, kazala da joj se na taj način “crta meta i pozivaju njegovi istomišljenici na linč”.

Milena je, zbog njenih izjava uoči godišnjice Oliverovog ubistva, kao i zbog lažnih optužbi da nije bila na pomenu svom suprugu, bila na meti i drugih napada na društvenim mrežama. Ona se, takođe, ogradila i od najavljenog protesta koji opozicija organizuje sutra u Beogradu zbog tog toga što atentat na lidera GI SDP ni posle godinu dana nije razrešen.

Komentarišući “slučaj” Veselinovića, koji je napisao da Oliveru “pored ovakve žene neprijatelj nije ni bio potreban”, nazivajući je ženom đavolom koja poslije ubistva muža “đuska po beogradskim klubovima”, predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da “tu vrstu ludila i mržnje nikad nije razumio”.

– Ne samo što vrijeđaju i napadaju žene, nego govore da bi ona trebalo da protestuje protiv nekoga, ali ona to neće. Onda kažu da je đavo, jer neće da bude sa njima. Ima li to ikakve veze sa pameću – pita se Vučić.

Na Veselinovićeve uvrede reagovali su u ponedeljak i predstavnici vlasti, ali i opozicije.

Preds,ednica Skupštine Maja Gojković je kazala da “ovakve brutalne uvrede očigledno predstavljaju nastavak politike vređanja i napada na žene koje dolaze iz ovog Saveza”:

– Nakon poziva na silovanje predsednice Vlade, isti akteri sada nastavljaju da se obrušavaju na udovicu Olivera Ivanovića i majku sedmogodišnjeg dječaka, crtajući joj metu, a time ugrožavaju i njenu bezbjednost.

I zamjenik gradonačelnika Beograda i funkcioner SNS Goran Vesić smatra da je vrijeđanje Ivanovićeve nastavak politike mržnje koju SzS promoviše prema ženama i političkim protivnicima.

– To što Veselinović danas priča, sutra bi Đilas i partneri ostvarili kada bi, ne daj Bože, došli na vlast. Ta Đilasova država bila bi zemlja u kojoj bi neistomišljenici bili proganjani i zatvarani, mediji strogo kontrolisani iz njegovih agencija, a privredu bi vodili tajkuni.

Akademik Dušan Teodorović, koji je bio jedan od govornika na protestu opozicije, iznio je svoj stav o novom gafu Veselinovića.

– Ako se istinski borimo za drugačiju Srbiju, onda moramo da se zahvalimo Željku Veselinoviću na dosadašnjoj “saradnji”. Željko, doviđenja.

Udovica Olivera Ivanovića ničim nije zaslužila da je prostaci poput Sergeja Trifunovića vređaju po društvenim mrežama – rekao je u ponedjeljak funkcioner SNS Marko Đurić, komentarišući Trifunovićev “tvit” u kojem je Milenu Ivanović uporedio sa Anđelijom, ženom Banović Strahinje iz epske pjesme.

Đurić je rekao da je Trifunovićev cinični komentar vrhunac pokvarenjaštva.

(Novosti)

PODIJELI