Potpukovnik Vojske Srbije Dejan Stanojević poginuo u misiji UN

0
399

Potpukovnik Dejan Stanojević poginuo je u misiji UN u Kongu prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Prema prvim informacijama, na helikopter, u kojem je bio Stanojević, pucano je sa zemlje, nakon čega se vazduhoplov zapalio i srušio. U padu helikoptera nije bilo preživjelih.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine. U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji UN u Demokratskoj Republici Kongo nalazio se od 24. oktobra 2021. godine.

“Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva. Tokom bogate vojničke karijere, više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeti sve neophodne mjere za povratak tijela pokojnog Dejana Stanojevića u Srbiju i pružiti svu neophodnu pomoć njegovoj porodici.

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije.

PODIJELI