PREKINUTO SUĐENJE CECI: Novac nisam ja pozajmila, nego moj pokojni suprug!

0
1838

Suđenje u sporu oko navodnog duga između folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović i Vojislava Đurkovića iz Bijeljine prekinut je do okončanja ostavinskog postupka , odnosno podjele zaostavštine pokojnog Željka Ražnatovića Arkana između njegove udovice i drugih nasljednika.

Viši sud u Beogradu donio je 30. maja rješenje o prekidu postupka do pravosnažnog okončanja ostavniskog postupka, rekla je portparol suda Dušica Ristić.

Međutim kako je i taj postupak u prekidu zbog parnice među nasljednicima pokojnog Ražnjatovića, nastavak spora po Đurkovićevoj tužbi protiv pjevačice za dug se ne može nazrijeti. Đurković je tužio Ražnatovićevu tvrdeći da muvojislav djurkovicduguje 116.063 evra, sa svim pripadajućim kamatama od 1999. godine.

Ražnatovićka osporava dug Đurkoviću jer je pare pozajmio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.
Ovaj proces je inače bio je u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dijela te kuće radi namirenja duga prema Đurkoviću, ali je krajem januara 2012. postupak izvršenja obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud presudu ukinuo pošto je usvojio njen zahtjev za reviziju i naložio novo suđenje.

Najviši sud je upozorio da nasljednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog nasljednog dijela. Međutim, ostavinska rasprava Ražnatovićevih nasljednika je u prekidu zbog parničnog spora među njima, odnosno još nije utvrđen nasljedni dio pjevačice. /alo/

PODIJELI