Preminuo vođa “Noćnih vukova” Saša Savić

0
199

Saša Savić Švaba, vođa Moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenada je preminuo od posljedica infarkta u 44. godini, objavio je na svom Facebook profilu Slobodan Bašić Baki, jedan od istaknutijih članova kluba.

Uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu Savić organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja.

Saša Savić, koji je rođen u Berlinu 1977. godine, a živio u Nišu, nosilac je četiri odlikovanja – Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine, Ordena “Miloš Obilić”, koji je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva.

On je nosilac i priznanja “Vidovdanski krst drugog reda” koji se dodjeljuje za humanitarni rad i pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Ovo prznanje mu je uručilo Udruženje ratnika policije.

Savić je nosilac i ordena koji mu je dodijeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, kako je tvrdio, bio najdraži.

srna
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here