Preminuo vođa “Noćnih vukova” Saša Savić

0
333

Saša Savić Švaba, vođa Moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenada je preminuo od posljedica infarkta u 44. godini, objavio je na svom Facebook profilu Slobodan Bašić Baki, jedan od istaknutijih članova kluba.

Uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu Savić organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja.

Saša Savić, koji je rođen u Berlinu 1977. godine, a živio u Nišu, nosilac je četiri odlikovanja – Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine, Ordena “Miloš Obilić”, koji je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva.

On je nosilac i priznanja “Vidovdanski krst drugog reda” koji se dodjeljuje za humanitarni rad i pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Ovo prznanje mu je uručilo Udruženje ratnika policije.

Savić je nosilac i ordena koji mu je dodijeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, kako je tvrdio, bio najdraži.

srna
PODIJELI