Prepravio grafit “Ubi Srbina” pa dobio kaznu

0
434
“Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je lipše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli – mosa bavlju”, napisao je početkom decembra Zadranin Jure Zubčić pored fotografije ksenofobnog grafita koji je prepravio.

Naime, na fasadi zgrade zadarskog vijeća mjesnog odbora na Stanovima neko je ispisao grafit “ubi Srbina”. Jure je odmah znao šta da uradi s grafitom – dodao je slovo “lj”.

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru

Jure Zubčić@jurezubcic

Sinoć smo prepravili grafit. Danas će ljudi ići tuda na miau ili na izbore. Zdravije je čitati poruke ljubavi 🙂

Broj osoba koje o tome govore: 312

Danas je, pak, na svom Facebook profilu objavio da je zbog ispravljanja grafita protiv njega podnesena krivična prijava.

“Podnesena je kaznena prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova “Lj” te sam danas povodom toga bio na policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio sam je!

S druge strane, pozivam javno anonimnog prijavitelja da me prijavi svojim imenom i prezimenom jer sam i ja dopisao slovo i stao iza toga imenom i prezimenom. Zanima me da li je isti anonimac podnio i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja čiji sam grafit ispravio?

I vrijedno je spomena da su policijski djelatnici bili vrlo profesionalni i ljubazni”, napisao je.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here