PRETEŽNO VLAŽNI KOLOVOZI

0
525
AMSRS

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su jutros pretežno vlažni ili mokri, u kotlinama i duž riječnih tokova ima magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se, svaki dan osim nedjelje, obustavlja od 8.00 do 16.00 časova, a izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić Prosjek aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac lokalitet Kalate, saobraćaj se odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put i regulisan je privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, gdje radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju od maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu MSP “Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

U toku je izgradnja mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz semafore.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

U toku su i radovi na regionalnom putu R-455 dionica Šekovići-Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Danas počinju radovi na sanaciji mosta u naselju Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, pa je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5.00 do 21.00 čas saobraćaj se odvija dvosmjerno, nakon toga vozila se propuštaju naizmjenično, a od 00.30 do 5.00 časova saobraćaj kroz tunel je obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica na putu Srebrenik-Orašje. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac /Jajce-Donji Vakuf/ saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom u mjestu Drenik na putu Srebrenik-Šićki Brod, zbog sanaciji mosta preko rijeke Tinje,

Sanaciji mosta izvodi se i preko rijeke LJubine, na putnom pravcu Olovo-Semizovac, a za vrijeme radova u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Za vrijeme ove obustave saobraćaj je preusmjeren na druge granične prelaze.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus kovid-19, ne stariji od 72 časa. Ulazak u BiH je dozvoljen i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

/Srna/

PODIJELI