Pritisak ustaških snaga na Pupovca

0
346
Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocijenio je da ustaške snage vrše sve jači pritisak na predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorada Pupovca tražeći da se javno izvini zbog toga je rekao apsolutnu istinu da se u Hrvatskoj rehabilituje ustaštvo i vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti.

Pupovac je istakao da glavnu ulogu u procesu potpune rehabilitacije ustaštva igraju Katolička crkva, većina političkih stranaka, takozvane nevladine organizacije, a prije svih, udruženja hrvatskih veterana, pojedine nacionalne institucije i značajan dio hrvatskih medija uključujući brojne ustaške portale i emisije.

“U pitanju je vrhunski bezobrazluk i licemjerje ustaških snaga koje vrše pritisak na Pupovca da javno pljune istini u lice i da kaže tešku laž kako je Hrvatska tobože moderna i demokratska država koja nema nikakve veze sa NDH i ustaštvom”, naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je istakao da su do sada “javno izvinjenje od Pupovca tražili predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke /HSLS/ Darinko Kosor i njegov koalicioni partner, poznati ratni zločinac Branimir Glavaš, kao i predsjednik udruženja veterana HVIDRA Josip Đakić čiji je sin Ivan Đakić čestitao Srbima Božić sa slikom ustaškog koljača koju drži u ruci odrubljenu glavu srpskog vojnika sa šajkačom na glavi, ustaškinja Ruža Tomašić” i drugi.

Linta je ocijenio da je Pupovac doprinio da Hrvatska apsolutno nezasluženo zatvori pregovore o Poglavlju 23 sa EU “LJudska prava i pravosuđe” i da Ugovor o pristupanju Hrvatske EU bude veoma brzo tvrđen u parlamentima svih dosadašnjih članica, naivno vjerujući da će Hrvatska poslije ulaska u EU da krene u proces suočavanja sa ustaškom i zločinačkom prošlošću i da će Hrvatska zaista poštovati ljudska prava srpskog naroda.

“Desilo se ono što su unapred znali protjerani Srbi, izbjeglička i zavičajna udruženja i mnogi drugi – poslije ulaska Hrvatske u EU 2013. godine krenuće novi talas ustašizacije Hrvatske i kreiranje atmosfere mržnje od ustaških snaga uz prećutnu toleranciju ili aktivnu podršku hrvatske vlasti. Upravo se to desilo i dešava se u Hrvatskoj”, zaključio je Linta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here