PROTEST U NOVOM PAZARU Ugostitelji blokirali saobraćaj na kružnom toku zbog odluke da se rad lokala ograniči DO 21 ČAS

0
230

Vlasnici ugostiteljskih objekata i njihovi zaposleni okupili su sinoć, poslije završetka radnog vremena u 21 sat, ispred Gradske uprave kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke Štaba za vanredne situacije da se rad ugostiteljskih objekata u Novom Pazaru u zatvorenom dijelu ograniči do 21 časa.

Okupljeni su na kružnom toku kratko blokirali i saobraćaj, a skup je uz prisustvo policije protekao mirno.

Jedini zahtijev okupljenih, kako se moglo čuti, odnosio se na ukidanje odluke o ograničenom radnom vremenu, a u suprotnom, kako su naveli, protesti će se nastaviti do ispunjenja zahtijeva.

RTV Novi Pazar saznaje u Gradskoj upravi da će danas predstavnike vlasnika ugostiteljskih objekata primiti gradonačelnik Nihat Biševac, kako bi se iznašlo rješenja za novonastalu situaciju.

Kako je i ranije saopšteno, gradonačelnik Nihat Biševac je sa službama Gradske uprave u nekoliko navrata razgovarao o načinima kako pomoći novopazarsko ugostiteljstvo koje je, kao i širom zemlje i svijeta, teško pogođeno krizom izazvanom korona virusom.

Jedna od mjera koja je na snazi, a koja se tiče pomoći ugostiteljima u Novom Pazaru, odnosi se na oslobađanje zakupa prostora za terase tokom trajanja pandemije korona virusa, što bi ugostiteljima trebalo da donese značajne uštede.

Prije Novog Pazara u kojem je na snazi vanredna situacija, odluku o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata uveli su i Kraljevo, Prokuplje, Valjevo…

Odlukom Štaba za vanredne situacije koja je stupila na snagu radno vrijeme ugostiteljskih objekata u zatvorenom ograničeno je do 21 sat.

Ta odluka donijeta je u skladu sa Uredbom Vlade Srbije o mjerama za sprječavanje i suzbijanje korona virusa, a zbog nestabilne epidemiološke situacije u gradu i sve većeg broja pozitivnih na korona virusom.

/Tanjug/Srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here