Pucnjava u Dalasu, ubijen bivši NBA igrač

0
255
Kako američki mediji javljaju u pucnjavi u Dalasu usmrćen je nekadašnji košarkaš nekoliko NBA i evropskih timova, Andre Emet u 37. godini.

Riječ je o momku koji je izabran kao 35. na NBA draftu 2004. godine od strane Sjetla, članu Kuće slavnih prestižnog Teksas Tek koledža.

512 људи прича(ју) о овоме

Njegova karijer nije išla onako kako se očekivalo, počeo je u Memfis Grizlisima gdje nije uspio da se pokaže u najboljem svjetlu te je nakon igranja u razvojnom timu odlučio da ode u Evropu. Zaigrao je za Lijetuvos Ritas koji je te sezone trenerirao i Aleksandar Trifunović.

To je bio tek početak njegove košarkaške selidbe, igrao je na raznim meridijanima. Poslije azijske epizode vratio se u NBA kada je 2012. zaigrao za Nju Džersi Netse, ali ponovo bez većeg uspjeha. U međuvremenu igrao je i za belgijski Lijež, a posljednji ugovor potpisao je sa portorikanskim klubom Kapitens de Aresibo.

Slavu mu ipak nije donio NBA, već čuvena basketaška liga “BIG 3” čiji je vlasnik poznati reper Ajs Kjub. Igrao je fenomenalno u sve popularnijem takmičenju u SAD, a bio je član ekipe Kompanija za koju još igraju Dermar Džonson, Dru Guden, Dižon Tompson, Džejson Maksijel i Dentaj Džons.

Dvaput je igrao Ol-star utakmicu NBA Razvojne lige, a jednom je bio i MVP istog takmičenja, 2015.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here